Nieuwsbrief 20-02

Gemaakt op 09-06-2020. Aangepast op 12-06-2020.

Beste Vossen,

Het georganiseerd wandelen wordt door de federatie Wandelsport Vlaanderen nog minstens tot eind juli stopgezet. Eén van de weinige dingen die we wel hebben mogen blijven doen in deze coronatijden, is wandelen.

Nu we van de Nationale Veiligheidsraad stilaan ietwat verder mogen wandelen, heeft onze club een aantal initiatieven genomen. Kwestie van niet steeds hetzelfde wandelrondje te lopen, je eigen uitgestippelde wandelroute via de knooppunten te zoeken of lukraak de eerste de beste provinciale wandeling te kiezen hebben we een aantal suggesties voor jullie netjes op een rij gezet.

Hou onderweg wel rekening met de nog steeds geldende, algemene coronaregels. Tracht onderweg 1,5 m afstand te houden, al geldt dit niet voor de leden van één gezin. Je mag je "wandelbubbel" uitbreiden met maximaal twee eenheden.

De voorzitter.

 

Coronawandelingen

Als wandelclub willen we jullie nu helpen om tóch weer wat voeling te krijgen met het "georganiseerd" wandelen. Hiervoor gaan wij zorgen voor "Wandelingen in Coronatijd".

Onderweg ben je via onze federatie verzekerd, net als bij een "gewone" wandeling. Noteer je coronawandeling gerust in je wandelboekje. Later, wanneer corona nog slechts een nare herinnering zal zijn, zorgen wij wel voor de stempel die bij je tochtje hoort.

Praktische info:

 • We hebben 3 lussen uitgepijld van 5 km, 6 km en 7 km met onze gele pijltjes waarop WSV DE VOSSEN staat vermeld.
  coronawandeling lus 1.pdf
  coronawandeling lus 2.pdf
  coronawandeling lus 3.pdf
  kaartje met de 3 lussen

 • De wegwijzers zijn er vanaf vrijdag 12/6/2020 en blijven hangen tot eind juli.

 • De start is voorzien aan de Orangerie in Opdorp. Adres: Vekenstraat 3 te 9255 Buggenhout.

 • Deze wandeling is gratis en men moet niet inschrijven. Alleen vragen we om, nadat je één of meerdere lussen hebt gewandeld, je even een mailtje stuurt naar redactie@wsvdevossenbuggenhout.be met ook kort wat je ervan vond. Foto´s zijn natuurlijk ook welkom. Of zet een berichtje op onze Facebookpagina. Wandelen via STRAVA wordt natuurlijk ook gepromoot. (Zie vorige Nieuwsbrief.)
 • Ontbreken er pijlen, stuur dan een mailtje naar parcours@wsvdevossenbuggenhout.be
 • Deze wandeling werd goedgekeurd door de gemeente Buggenhout.
  Meer info: Franky Meskens 052/345600.
 • Als het wandelen je bevalt, kan je ons natuurlijk ook altijd steunen door lid te worden van onze wandelclub "WSV De Vossen vzw".
  Hier vind je meer info om lid te worden bij onze club.

Geniet van onze coronawandelingen en vooral: blijf gezond!

 

Wandelzoektocht Buggenhout 4 km

Start en aankomst aan café Vierhuizen Buggenhout.

 • Routeblad

  Op dit routeblad vind je het reglement, de wegbeschrijving en de vragen. Druk deze pagina's af en neem ze mee op tocht.

 • Formulier

  In dit formulier kan je je antwoorden ingeven.
  Deze wandelzoektocht verschijnt ook in het Zwervertje van juli-augustus-september 2020.

 • Plannetje

  Aan het routeblad heb je in principe genoeg om de tocht te kunnen afleggen. Maar je kan ook gebruik maken van het plannetje als hulpmiddel.
  Dit plannetje kan je ook terugvinden op RouteYou.

 

Wandelzoektocht Wieze 12 km, Vossenwegelroute

Start en aankomst aan de Sint Salvatorkerk in Wieze. De route is bewegwijzerd met de bordjes "Vossenwegelroute".

 • Reglement:

  • Iedereen mag deelnemen, maar enkel leden van wsv De Vossen maken kans op een prijs.
  • Inrichter is Dorien Meskens, Hanenstraat 125, 9255 Buggenhout. Bij discussies heeft zij het laatste woord.
  • Je kan je antwoorden insturen tot eind augustus. Dit kan op twee manieren:
   • Elektronisch, via het formulier in de nieuwsbrief 20-02.
   • Op papier. Papieren antwoordbladen moeten opgestuurd worden naar of in de bus gestoken worden bij de inrichter.
  • Welke prijzen er te verdienen zijn, vind je in het Zwervertje.
  • Winnaar is diegene die zich aan het reglement hield en de meeste vragen goed beantwoordde. Bij gelijke stand bepaalt het lot de winnaar.
  • Volg de geldende veiligheidsvoorschriften, zowel op verkeersvlak als op vlak van gezondheid.
  • De zoektocht volgt volledig het pad van het bewegwijzerde Vossenwegelpad.

 

Aanbevolen wandelingen

Ga op pad met de stempelkaart, opgemaakt door Dorien Meskens. Speur met je bubbel naar of let op de foto's (planten, dieren, monumenten, ...) die je kan terugvinden langs het bewegwijzerde parcours. Plak nadien je stempelkaart in je wandelboekje. Je zal merken dat sommige dieren en planten goed zichtbaar zijn en anderen grotendeels verborgen blijven voor onze blik. Wij hebben kaartjes gemaakt per tocht met veel voorkomende natuur in onze gemeente, buurgemeenten of woonwijk. Ga op zoek naar de natuur en smaak van de dorps-of natuurwandeling. Wandel op ons aanraden gerust de volgende tochten en gebruik hiervoor de stempelkaart.

 

Kapelletjes

Zoek mee naar bijzondere kapellen!, dat is de oproep die de regionale erfgoeddienst Schelde-Durme deze zomer lanceert. Kapellen sieren meer dan ooit onze dagelijkse (corona-)wandelingen. Je hebt er ongetwijfeld ook al eentje gespot: langs een veldwegel, op een straathoek of in de schaduw van een lindeboom. Maar het gaat niet altijd om de grotere kapelgebouwen. Soms zitten gevelbeelden 'verscholen' in nissen, tegen bomen of op staken.

Omdat we maar al te vaak gecharmeerd zijn door deze kleine elementen in het landschap of dorpskernen, maar weinig zicht hebben op waar ze nog bewaard zijn gebleven, doen we nu een warme oproep om ons te helpen ze te inventariseren.

Tot 31 augustus kan iedereen in de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele helpen speuren naar gevelbeeldjes, kapellen in bomen of op staken en dit melden bij de erfgoeddienst. Heb je er eentje gevonden? Dan kan je dit doorgeven aan de erfgoeddienst via het formulier op hun webiste of door foto met beschrijving van plaats door te mailen naar redactie@wsvdevossenbuggenhout.be

    

 

Aankoopbons

Omdat sommige winkels een tijd gesloten waren, is de geldigheid van onze aankoopbons verlengd tot eind september.

 

Vossen-kruiswoordraadselquiz

De puzzelwedstrijd van de vorige Nieuwsbrief loopt nog steeds en tot 15/7/2020. Hierdoor krijgen niet-internetgebruikers ook de kans via Het Zwervertje om mee te spelen met de wedstrijd.
De winnaar zal bekendgemaakt worden in de volgende nieuwsbrief.

 

Top 100

Wie nog geen nummer ingezonden heeft, verzoeken we dit toch te overwegen zodat we onze TOP 100 kunnen vervolledigen. We zitten bijna aan de helft. Reeds ingezonden en toch nog een leuk lied gevonden? Je mag een tweede nummer insturen. Wie zijn of haar favoriet nummer al instuurde: Hartelijk bedankt. Wie dit nog niet deed: Je kan nog steeds deelnemen via de vorige Nieuwsbrief. Op de site komt er ongeveer elke dag een liedje bij.

 

Beren en vossen spotten, raamtekeningen maken en vossenhart geven

Beren en vossen spotten en raamtekeningen maken kan je nog steeds. Kijk naar de vorige Nieuwsbrief 20-01 van 21-04-2020.

Ook vossenharten geven kan je nog steeds. Kijk in het Zwervertje van april-mei-juni 2020, voorlaatste pagina.