Nieuwsbrief 20-01

Gemaakt op 21-04-2020, aangepast op 27-04-2020.

Beste Vossen,

Het is al een tijdje geleden dat we elkaar in levende lijve zagen en dat blijft misschien nog wel een tijdje zo! Toch willen we onze club en leden graag actief houden! Daarom hebben we wat manieren bedacht om de interactie met elkaar en de liefde voor de sport zeker en vast niet te verliezen! In deze mail zetten we al onze acties graag even op een rijtje!

We geven graag aandacht aan onze jongeren binnen onze club, maar anderzijds hopen we dat onze ouderen niet bij de pakken blijven zitten en goed voor zichzelf (laten) zorgen. Na de coronalockdown hopen we iedereen terug te zien om de wandeldraad terug op te pikken.

Hou jullie goed en hopelijk veel plezier met onze tips!

Jullie voorzitter in naam van het voltallig bestuur.

 

Strava

Strava is een sportapp die al erg populair is onder fietsers en hardlopers, maar ook wandelaars kunnen handig gebruik maken van deze app. Je kan je wandeling registeren, zo krijg je een mooie kaart van je route te zien, weet je exact hoeveel kilometer je gestapt hebt en weet je ook wat je gemiddelde snelheid was. Je kan de app ook koppelen aan je sportwatch.

We maakten op deze app een clubaccount aan waar jullie allen lid van kunnen worden, want ook in deze tijden blijft het belangrijk om te bewegen! Onze geliefde wandelsport is hiervoor ideaal, maar omdat we ons uiteraard allemaal mooi aan de nationale veiligheidsmaatregelen houden, weten we minder goed van elkaar waar we mee bezig zijn. Via deze weg kunnen we nu toch genieten van elkaars wandelavonturen! Je kan immers op ons clubaccount je wandelroute delen, vertellen over je favoriete wandelplekjes, meedoen aan één van onze uitdagingen, etc.

Werkwijze:

  1. Je downloadt op je smartphone de app 'Strava gps hardlopen en fietsen' via de App Store of Google Play Store.
  2. Je maakt een account aan op Strava.
  3. Je gaat nu naar de website (dus niet de app) en je vraagt het lidmaatschap aan bij deze club: https://www.strava.com/clubs/631725
    Als je al een Strava-lid bent, kan je meteen via de link het lidmaatschap aanvragen!

RouteYou

Kies een tocht in je buurt via www.routeyou.com. Onze parcoursmeester heeft hier al talrijke routes aangemaakt. Je kan ze vinden door in de zoekterm "wsv de vossen" in te tikken.

Wij gaan op berenjacht!

We schreven het al eerder in het Zwevertje, overal in het land verschijnen er vrolijke beren voor de ramen van de huizen. Voor het keukenraam, het woonkamerraam of een bovenverdieping. Beren in allerlei kleuren, vormen en maten. Nee, dit is geen toeval! Deze beren zijn hier geplaatst, zodat de kinderen op berenjacht kunnen gaan met hun ouders tijdens de quarantaine! Het idee is ontstaan naar aanleiding van het populaire boek "Berenjacht" waarbij een kind op berenjacht gaat, door het bos, door het rivier en in de grot en dan weer terugrent.
Je kan het boek via deze link alvast beluisteren, maar je kan het boek nu ook verkrijgen via de Standaard boekhandel.

Ondertussen zagen we in Buggenhout al heel wat beren verschijnen! Graag willen wij de berenjacht boeiend houden! We geven jullie graag wat tips om een twist aan jullie wandeling te geven! Speel eens berenbingo of neem een afstreepkaart mee op tocht, of een activiteitenblad! Bedank de mensen die een beer voor hun raam zetten met een bedankkaartje! Alle benodigdheden vinden jullie als bijlagen van deze mail!

 
afstreepkaart
 
activiteitenblad
 
bedankkaartjes

Gaan we ook op vossenjacht?

Het lijkt ons leuk mochten we ook een nieuwe jacht kunnen lanceren, de vossenjacht! Plaats allemaal een vos voor het raam, zodat onze jongste leden nog meer zoekplezier kunnen ervaren! Laat via onze Facebook weten, waar we een vosje kunnen aantreffen!


Vierhuizen 33

Brandstraat 53
 

Wandel-TOP 100

Nu je alleen op pad moet, mis je misschien gezelligheid tijdens je wandeling. Muziek doet dan wonderen. Met jouw hulp gaat het redactieteam een Vossen-Playlist met jullie favoriete wandelmuziek samenstellen. Jij mag bepalen welke nummers op de playlist komen te staan. Vul HIER het formulier in (één inzending per persoon) en we gaan jouw verzoeknummer toevoegen.

Raamtekening

Smuk elkaars wandeling op, door een raamtekening voor het raam te hangen! Je kan hiervoor de hartjeskleurplaat uit het Zwervertje gebruiken of gebruik een leuke vossenkleurplaat die je kan vinden in de bijlagen of maak zelf een mooie tekening! Je kan ook je tekening bij iemand in de bus steken tijdens een wandeling, of je kan hem opsturen naar het bestuur … ! Jong en oud, haal de artiest in je naar boven!

De tekeningen zullen na de crisis worden tentoongesteld!

 
Vossenkleurplaten

Vossen-kruiswoordraadselquiz

Maak ook even wat tijd en los ons vossen-kruiswoordraadselquiz op met wandelvragen, foto's uit de oude doos, die ons het wandelgevoel zeker niet zal doen verliezen …
Uit de inzendingen wordt een winnaar geloot die een set Kwak cadeau krijgt.


Puzzel p1

 
Puzzel p2

Stuur je antwoord naar voorzitter@wsvdevossenbuggenhout.be